LUVOCO de la “LOVE OF COFFEE”. LUVOCO este prima capsulă de cafea gourmet infuzată cu extracte Ganoderma 100% solubile în apă. Este fabricat din boabe de cafea de calitate Arabica și Robusta, care vine într-o varietate de amestecuri bogate pentru a garanta o ceașcă de cafea perfectă pentru a se potrivi fiecărui gust combinând bunătatea Ganodermei cu beneficiile adăugate de cafea pentru sănătate.
Sortimente
Noua cafea Luvoco este disponibilă în trei sortimente: Amoroso, Raffinato și Classico, fiecare dintre acestea având o altă personalitate.
Amoroso – Fin și tandru – este o cafea obținută din boabe de cafea premium prăjite light și îmbogățite cu toate beneficiile regăsite în Ganoderma Lucidum.
Cafeaua light este de culoarea maro-deschis, are o textură fină și nu prezintă urme de ulei pe suprafața boabelor. Aceasta are un gust similar cu cel al cerealelor prăjite și prezintă o aciditate proeminentă. Prăjirea light modifică foarte puțin gustul original al boabelor de cafea, spre deosebire de prăjirea dark. Totodată, cafeaua obținută prin prăjire light conține o cantite mai mare de cofeină. În timpul prăjirii light, boabele de cafea ating temperaturi interne cuprinse între 180°C – 205°C (356°F – 401°F).
La aproximativ 205°C, boabele de cafea se crapă și se măresc. Acest fenomen este cunoscut ca “primul crack”, iar cafeaua prăjită light mai este cunoscută și ca acea cafea care nu este prăjită dincolo de primul crack.
Raffinato – Rafinat și deosebit – Este o cafea obținută din boabe de cafea premium prăjite medium și îmbogățite cu toate beneficiile regăsite în Ganoderma Lucidum.
Cafeaua prăjită medium are culoarea maro (o nuanță mai închisă decât cea a cafelei light) și are o textură mai consistentă. Se aseamănă cu cafeaua prăjită light prin faptul că nu prezintă urme de ulei pe suprafața boabelor, însă gustul și aciditatea diferă semnificativ, fiind mult mai echilibrate, iar nivelul de cofeină este un pic mai scăzut.
În timpul prăjirii medium, boabele de cafea ating temperaturi interne cuprinse între 210°C – 220°C (410°F – 428°F), aflându-se între primul și al doilea crack.
Classico – Bogat și intens – Este o cafea obținută din boabe de cafea premium prăjite dark și îmbogățite cu toate beneficiile regăsite în Ganoderma Lucidum.
Cafeaua prăjită dark are culoarea maro-închis, de la un maro ciocolatiu până la un maro care poate fi confundat cu negru. Boabele supuse la prăjire dark prezintă urme de ulei pe suprafață, lucru care poate fi observat și privind o ceasșcă de cafea neagră. Gustul original al boabelor de cafea este eclipsat de gustul dobândit prin procesul de prăjire. Cafeaua va avea adesea un gust amărui, afumat sau chiar ars. Nivelul de cofeină prezent în cafeaua prăjită dark este foarte scăzut.
Pentru a obține o prăjire dark, boabele de cafea trebuie să atingă o temperatură internă de 240°C (464°F) – ceea ce le duce foarte aproape de al doilea crack sau chiar dincolo de el. Uneori boabele de cafea sunt duse până la o temperatură internă de peste 250°C (482°F). În acest punct, textura cafelei devine din nou fină, rarefiată, iar gustul este similar cu cel al cărbunelui.